Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру – Зеленський

Читать на русском
Російська федерація розробила план щодо зриву Глобального саміту миру, який має відбутися влітку у Швейцарії.
Фото: Офіс президента України

Російська федерація розробила план щодо зриву Глобального саміту миру, який має відбутися влітку у Швейцарії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками країн-партнерів та міжнародних організацій, які працюють в Україні.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, українські розвідники вже знають про наміри ворога.

«У нас є точна інформація від розвідки – конкретні дані, – що росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше. І ми разом повинні цьому протидіяти – повинні працювати в єдності заради справедливого миру», – зазначив Зеленський.

Він додав, що незабаром Україна поділиться російськими планами із представниками країн-союзників.

«Ми всі однаково зацікавлені, щоб примусити росію до миру і поваги до міжнародного права. Світова більшість здатна це забезпечити», – сказав президент.

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру відбудеться на швейцарському курорті Бюргеншток неподалік Люцерну. Переговори заплановані на 15-16 червня. ЗМІ повідомили, що американську делегацію на саміті може очолити особисто президент Джо Байден.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба пояснив, чому росію не запрошуватимуть на перший Глобальний саміт світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: