У Єврокомісії відреагували на рішення МЗС обмежити консульські послуги для військовозобов'язаних

Читать на русском
Єврокомісія взяла до відома інформацію про припинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку за кордоном.
Фото: PAP/Monika Skolimowska/dpa

Єврокомісія «взяла до відома» інформацію про припинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку за кордоном.

Таку заяву зробила речниця Єврокомісії з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер, її цитує Радіо Свобода.

Чоловікам за кордоном перестали надавати консульські послуги: що відбуваєтьсяУкраїнські військовозобов'язані чоловіки не можуть скористатись консульськими послугами за кордоном. Деталі – на інфографіці.

Вона наголосила, що тимчасовий захист для українських біженців у ЄС продовжує застосовуватись і до військовозобов'язаних чоловіків.

«У мене немає конкретних коментарів, коли йдеться про Директиву про тимчасовий захист. Ми не розрізняємо статі, а також призовний статус. Це все, що я маю сказати зі свого боку», – заявила вона.

Представник Єврокомісії Ерік Мамер, у свою чергу, не зміг відповісти, чи підлягатимуть депортації ті українці, які будуть перебувати в ЄС із простроченими документами.

«Не нам коментувати рішення українського уряду щодо заходів, які необхідно вжити в контексті конфлікту. Єдине, що ми можемо зробити – це пояснити, яка ситуація з цими особами, які зараз перебувають на території Європи», – резюмував він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вчора підтвердив, що чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, тимчасово не надають консульських послуг. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

У МЗС відповіли на найпоширеніші питання щодо обмеження консульських послуг. Ми також зібрали реакцію соцмереж на обмеження консульських послуг для українців за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: