Україна незабаром підпише угоду з Італією про відновлення Одеси

Читать на русском
Італія підпише угоду з Україною та культурним агентством ООН ЮНЕСКО про відновлення Одеси та Спасо-Преображенського собору після російських атак.
Фото: afisha.it

Італія має намір підписати тристоронню угоду з Україною та ЮНЕСКО про відновлення Одеси. Йдеться зокрема про реконструкцію Спасо-Преображенського кафедрального собору, який сильно постраждав внаслідок російського ракетного удару минулого року.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, повідомляє Reuters.

З'явилася нова оцінка вартості повоєнного відновлення УкраїниВартість повоєнного відновлення України, за оцінкою Євросоюзу, ООН та Світового банку, зросла до 486 млрд доларів.

«15 травня у Римі ми підпишемо угоду з Києвом та ЮНЕСКО про реконструкцію Одеси та її собору», – сказав Таяні на сесії питань у нижній палаті парламенту.

Зазначається, що у лютому Італія та ЮНЕСКО вже підписали у Києві угоду про виділення 500 млн євро на відновлення даху Спасо-Преображенського собору в Одесі.

«Як країна, що головує в G7, ми продовжуємо працювати над досягненням справедливого миру», – заявив Таяні законодавцям.

Він наголосив, що підтримка енергетичної системи України також є пріоритетом для Італії на чолі G7.

Нагадаємо, вночі 23 липня російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. Терористи застосували щонайменше 5 типів ракет всіх видів базування. Внаслідок атаки окупантів по центру міста було пошкоджено 25 пам'яток архітектури, серед яких – Спасо-Преображенський собор.

Як відомо, у лютому Україна підписала двосторонні угоди щодо безпеки з Італією та Канадою.

Також повідомлялося, що Данія виділить понад 400 млн євро на підтримку критичної інфраструктури та відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: