В ОК «Південь» відреагували на дані про активізацію російських військ у Криму

Читать на русском
Російські військові активізували перекидання солдатів і техніки по території Криму. Однак це не означає, що ворог створює контингент для наступу з півдня.
Фото: Укрінформ

Російські військові останніми тижнями активізували перекидання солдатів і техніки по території Криму. Однак це не означає, що ворог створює контингент для наступу з півдня.

Про це повідомив речник ОК «Південь» Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

За його словами, наразі ЗСУ не фіксують ознак формування наступальних угруповань у тимчасово анексованому Криму, а активізація росіян може свідчити і про ротаційні заходи.

«Кожен підрозділ, відповідно, прибуває та їде зі своєю технікою. Поки що ознак наступальних угруповань або різких змін у стані, становищі та кількості сил нашого ворога не спостерігається. Так, там є рух. Але робити висновки щодо того, що вони якось посилюють саме цей напрямок, поки що, напевно, рано», – сказав Плетенчук.

Спікер також додав, що окупований Крим для ворога – це насамперед плацдарм для обстрілів України.

Нагадаємо, що у квітні партизани зафіксували у Криму прибуття великої кількості російських військових. Також повідомлялося, що окупанти глушать мобільний зв'язок та навігацію на території півострова.

Раніше у ЗСУ пояснили, чому росіяни збільшили кількість авіації та розвіддронів в акваторії Чорного моря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: