Росіяни заявили про нічну атаку дронів з боку України

Читать на русском
Вночі 2 травня українські безпілотники атакували Курську, Смоленську, Ростовську та Орловську області, а також Краснодарський край рф.
Колаж: 24 канал

У ніч проти четверга, 2 травня, безпілотники знову атакували території російської федерації. Про наліт дронів повідомляють губернатори чотирьох регіонів.

Також про це пишуть місцеві Telegram-канали.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

Як зазначив губернатор Орловської області Андрій Кличков, його регіон вкотре зазнав атаки «ворожих БПЛА». На території Глазунівського та Свердловського районів під час їх знешкодження було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, що призвело до часткового порушення електропостачання низки домоволодінь.

Також дрони атакували Курську область. Там без світла залишився один населений пункт.

За словами губернатора Ростовської області Василя Голубєва, російська ППО знищила два БПЛА в районі Новошахтинська та Каменська-Шахтинського. Попередньо, внаслідок атаки безпілотників постраждалих та пошкодження об'єктів не зафіксовано.

Про атаку дронів заявила і влада Смоленської області. Як стверджує губернатор Василь Анохін, регіон «знову зазнав атаки українських БПЛА». Він повідомив, що «противник спробував заподіяти пошкодження об'єкту цивільної енергетичної інфраструктури» на території Рославльського району.

Крім того, у Краснодарському краї пролунали вибухи в районі селища Афіпський, де розташований нафтопереробний завод. Причиною стала теж нібито атака безпілотників та робота ППО.

Нагадаємо, вночі 1 травня дрони атакували Рязанський нафтопереробний завод у рф, виникла пожежа. Пізніше стало відомо, що після нічної атаки дронів ГУР на НПЗ загорілася установка первинної переробки нафти.

28 квітня стало відомо, що підрозділам ГУР вдалося за допомогою дрона знищити новітню російську систему радіолокації «Рєпейнік».

24 квітня на території російського міста Липецьк упав дрон, а в Смоленській області спалахнула нафтобаза.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: