Ізраїль атакував об’єкти ХАМАСу в Рафаху

Читать на русском
Армія Ізраїлю завдала точкових ударів по об'єктах бойовиків ХАМАС у східній частині міста Рафах на півдні Сектору Гази.
Фото: euronews.com

Ізраїль почав завдавати ударів по цілях у Рафаху на півдні Сектору Гази через кілька годин після того, як ХАМАС оголосив, що прийняв єгипетсько-катарську пропозицію про припинення вогню.

Про це повідомляють Армія оборони Ізраїлю, а також The Wall Street Journal і Reuters.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Це трапилося через кілька годин після того, як Ізраїль попередив палестинців про необхідність евакуюватися з частини міста перед наступом.

Зазначається, що таким чином Ізраїль прагне «створити військовий тиск на ХАМАС з метою досягнення прогресу у звільненні заручників та інших цілей війни».

За словами члена військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганца, військова операція в Рафаху є невід'ємною частиною постійних зусиль щодо повернення викрадених бойовиками ХАМАС мирних жителів Ізраїлю. Він також зазначив, що кожне рішення буде передано на розгляд військового кабінету, і в них не буде жодних політичних міркувань.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що хоча пропозиція, яку прийняв ХАМАС, «далека від основних вимог Ізраїлю», але Тель-Авів відрядить до Каїру перемовників для продовження переговорів про угоду.

Як відомо, Рафах – останнє місто на півдні Сектора Гази, куди ще не увійшла ізраїльська армія під час наземної операції проти терористів ХАМАС.

Влада Ізраїлю кілька місяців наполягала на проведенні військової операції в Рафаху, необхідної, як вони вважають, для повного знищення керівництва ХАМАС.

При цьому США неодноразово критикувала плани проведення цієї операції через велику кількість цивільного населення у місті.

Нагадаємо, Ізраїль і ХАМАС були близькі до підписання угоди про припинення вогню, проте пізніше стало відомо, що Ізраїль відкинув можливість укладання мирної угоди з бойовиками.

Після цьог ХАМАС атакував район на кордоні Ізраїлю та Сектору Гази, в результаті чого загинули військові ЦАХАЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: