Ізраїль закликає США надати йому більше зброї – Bloomberg

Читать на русском
Ізраїль звернувся до США з проханням надати йому більше танкових боєприпасів і тактичних машин в умовах загострення ситуації на Близькому Сході.
Колаж: Главред

В умовах війни у Секторі Газа та зростання напруженості у відносинах з Іраном Ізраїль запросив у США виділити більше озброєння.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Зазначається, що Ізраїль просить Вашингтон виділити більше танкових снарядів та військового транспорту.

Запит щодо цього, як повідомили співрозмовники агентства, був поданий 19 квітня. Він є окремим від запиту на додаткове фінансування у розмірі 95 млрд доларів, який Конгрес планує ухвалити цими вихідними для надання військової допомоги Ізраїлю та Україні.

За словами одного з чиновників, США ще не розпочали розгляд запиту – він займе багато місяців і не гарантує ухвалення.

Bloomberg також зауважує, що будь-який подібний запит ставить адміністрацію президента США Джо Байдена у делікатне становище, адже глава Білого дому заявив, що американська підтримка оборони Ізраїлю є «залізною» після нападу ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників писала, що адміністрація Байдена розглядає можливість надати озброєння Ізраїлю більш ніж на 1 млрд доларів, що стане найбільшою за вартістю допомогою з початку операції ЦАХАЛу в Секторі Гази і першою з початку ескалації з Іраном.

Нагадаємо, у США кілька місяців обговорюються запит адміністрації на надання понад 95 мільярдів доларів на допомогу Ізраїлю, Україні і Тайваню.

Потреби Ізраїлю стали ще гострішими 13 квітня, коли його протиповітряна оборона за допомогою США, Великої Британії та інших країн відбила понад 300 безпілотників і ракет, випущених Іраном.

Спікер Палати представників Майк Джонсон 17 квітня представив окремі законопроєкти про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та національній безпеці. Конгрес США голосуватиме за допомогу них 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: