Німеччина готова відправити 35 тисяч військових для підтримки союзників – Шольц

Читать на русском
У надзвичайних ситуаціях майже 35 тисяч німецьких солдатів готові надати допомогу союзникам, заявив Олаф Шольц.
Фото: Fabian Sommer/Global Look Press

Під час візиту до Литви канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна готова оперативно розгорнути свої сили задля підтримки союзників у кількості 35 тисяч підготовлених військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба уряду Німеччини.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

За його словами, Німеччині вдалося послідовно відреагувати на початок повномасштабного вторгнення росії в Україну, тому Бундесвер підтверджує свою відданість обороні Північно-Східної та Центральної Європи.

«Майже 35 тисяч німецьких солдатів готові надати швидку допомогу нашим союзникам у надзвичайних ситуаціях», – заявив Шольц.

Також він зауважив, що безпекова ситуація в Балтійському регіоні лишається напруженою.

«Саме тому Німеччина та інші союзники вирішили два роки тому розгорнути додаткові підрозділи в країнах Балтії, щоб суттєво посилити східний фланг НАТО», – зазначив канцдер ФРН.

Крім того, політик підкреслив, що Німеччина готова до захисти «кожного квадратного сантиметру території НАТО».

Варто нагадати, що після резонансної ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона щодо ймовірності введення іноземних військ в Україну Шольц заявив, що солдати Бундесверу не воюватимуть на українському фронті, оскільки війна росії проти України «не повинна перетворитися на війну між рф і НАТО».

Також він заявляв, що робить все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО. Саме цим продиктовано рішення не постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Як стало відомо, Шольц підтримав план ЄС щодо спрямування заморожених активів рф на закупівлю зброї для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: