Наступ рф на Харківщині: Синєгубов відповів, чи є наземна загроза для обласного центру

Читать на русском
Війська рф проводять новий етап наступальних дій на північному напрямку Харківщини, проте загрози для самого Харкова поки що немає.
Фото: kharkivoda.gov.ua

Російські війська проводять новий етап наступальних дій на північному напрямку Харківської області, у прикордонних дільницях тривають тяжкі бої.

Про це повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, бойові дії продовжуються в населених пунктах, розташованих за 1-2 км від кордону з росією. ЗСУ відбивають усі атаки і не дають ворогові прорватися.

Синєгубов підкреслив, що для Харкова в цих умовах наземної загрози немає, оскільки росіяни поки не мають ресурсів і наступального потенціалу для удару по місту.

Глава ОВА також закликав цивільне населення на Вовчанському та Липецькому напрямках евакуюватися у більш безпечні регіони. При цьому про евакуацію з самого Харкова не йдеться.

«Наразі 449 місцевих мешканців евакуювали з Чугуївського району, 25 з Харківського, 4 з Богодухівського та 29 осіб евакуйовано волонтерами», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Президент Зеленський уже підтвердив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківщині.

За даними ЗМІ, рф має намір відтіснити українські Збройні сили на 10 км, щоб створити на Харківщині буферну зону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: