Для захисту Києва і не тільки: у ЗСУ розповіли, скільки нових бригад планують сформувати

Читать на русском
Збройні сили України мають намір сформувати щонайменше 10 нових бригад у рамках підготовки до наступу росії.
Фото: РБК-Україна

Збройні сили України мають намір сформувати щонайменше 10 нових бригад у рамках підготовки до наступу росії.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк в інтерв'ю The Economist.

Окупанти вранці намагалися прорвати оборону ЗСУ на Харківщині, тривають бої – МіноборониПриблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони ЗСУ на Харківщині під прикриттям бронетехніки. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб.

За його словами, частину нових бригад розгорнуть для захисту Києва, оскільки росіяни за два з половиною роки не відмовилися від ідеї захопити українську столицю.

«Захист Києва залишається одним із наших головних завдань, незважаючи на те, наскільки важка ситуація на сході. Це серце України, і ми знаємо, що оборона столиці відіграватиме ключову роль у майбутньому», – сказав Павлюк.

Командувач також заявив, що наразі головною проблемою у формуванні підрозділів є дефіцит техніки, а не людей. Україна, зокрема, вкрай потребує артилерії та бронетехніки і сподівається на допомогу союзників.

Нагадаємо, сьогодні в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Там заявили, що атака ворога була відбита, але бої продовжуються. Президент Зеленський вже підтвердив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу у Харківській області.

Раніше у ЗСУ заявили, що критична фаза війни з рф може наступити в найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: