Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков заявив, що коаліційна угода буде підписана 29 серпня

23 серпня 2019 року голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що коаліційна угода буде підписана 29 серпня. "Згідно з процедурою, як це передбачено законом, коаліційна угода буде підписана 29 серпня", - зазначив Разумков.
Не виконано
Сказано 23 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://espreso.tv/news/2019/08/23/ugodu_pro_koaliciyu_pidpyshut_29_serpnya_razumkov
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7190.html

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано" тому, що коаліційна угода не була підписана у Верховній раді України, а існує за фактом монобільшості фракції "Слуга народу". На першому засіданні парламенту 29 серпня 2019 року Дмитро Разумков не підписував ніякої коаліційної угоди як документу, а тільки з голосу зазначив, що більшість від кількісного складу Верховної Ради народних депутатів, яку склала фракція "Слуга народу" з 254 осіб має право коаліції в парламенті.

29 серпня 2019 року спікер ВРУ Дмитро Разумков заявив: "Переходимо до наступного питання порядку денного. Шановні народні депутати, відповідно до статті 83 Конституції України депутатська фракція у Верховній Раді України, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України, має право коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, передбачене Конституцією. Оголошую про реєстрацію... оголошую, що зареєстрована депутатська фракція "Слуга народу" налічує 254 народних депутатів, що склали більшість народних депутатів від кількісного складу Верховної Ради України, і відповідно до Конституції України має права коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України".