«Газпром» збільшив поставки газу на окупований Донбас

Читать на русском
Порівняно з 1 кварталом 2016 року (995 млн кубометрів) поставки газу на окупований Донбас збільшилися на 11,5%. В Газпромі пояснюють це значно нижчими температурами.

У першому кварталі цього року российский «Газпром» поставив понад 1,1 млрд кубометрів газу на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Про це пише Liga.net з посиланням на квартальний звіт російського монополіста, передає «Слово і Діло».

Порівняно з 1 кварталом 2016 року (995 млн кубометрів) поставки газу на окупований Донбас збільшилися на 11,5%. В «Газпромі» пояснюють це «значно нижчими температурами».

«Газпром» продовжує оформляти постачання газу в окуповані райони як експорт в Україну. НАК «Нафтогаз України» неодноразово заявляла, що постачання газу на Донбас суперечать контрактом і компанія не збирається їх оплачувати.

Як повідомлялося, у 2016 році «Газпром» поставив на непідконтрольні Україні території Луганської і Донецької областей 2,39 млрд кубометрів газу, що на 40,6% або на 0,69 млрд більшому ніж у 2015 році.

У 2015 році «Газпром» поставив на Донбас 1,7 млрд кубометрів газу за ціною 186 доларів за тисячу кубометрів, у звітності «Газпрому» за 2015 рік і даних «Нафтогазу».

Зазначимо, з моменту анексії Криму Росія викачала мільярди кубометрів газу з українських родовищ на шельфі Чорного моря.

Також повідомлялося, що російський «Газпром» збільшив свої вимоги в позові проти «Нафтогазу України» з 31,7 мільярда доларів до 37 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: