В яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки

Читать на русском

За рік до виборів до парламенту багато депутатів ще не виконали й половини своїх обіцянок, серед яких часто зустрічаються передвиборчі запевнення. «Слово і Діло» пропонує подивитись, як справляються зі своїми обіцянками мажоритарники за областями. Лише в одній області народні депутати, обрані в одномандатних округах, змогли виконати 56,6% своїх планів і намірів. Це найвищий показник. В аутсайдерах область, де нардепи не виконали навіть десятої частини своїх зобов'язань.

Ми склали карту, де можна побачити, в яких областях виборцям пощастило з мажоритарниками трохи більше, ніж іншим регіонам. З відчутним відривом від своїх колег на першому місці опинилися нардепи від ОВО у Вінницькій області, які виконали 56,5% обіцянок.

Серед лідерів також мажоритарники Рівненської області (40,2%), Києва (39,8%), Львівської (38,5%) та Житомирської (36,3%) областей.

Трохи менше пощастило виборцям Донецької (21,75%), Харківської (23,3%) та Миколаївської (23,5%) областей, де мажоритарники подужали менше чверті обіцянок.

В аутсайдерах нардепи від ОВО Одеської (18,7%), Кіровоградської (19%), Закарпатської (20%) та Полтавської (21%) областей.

Найгірші справи з виконанням обіцянок у мажоритарників Луганської області, які виконали лише 10,6% обіцянок.

Детальніше – на інфографіці.

Як справляється зі своїми обіцянками мажоритарник конкретної області, дивіться в нашій рубріці «Політики на карті».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес». Аналіз кожної обіцянки будь-якого народного обранця міститься в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: