У Росії заявили, що Сирія вже отримала установки ЗРК С-300

Читать на русском
Всього поставлено 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки.

Сирійські військові отримали на озброєння російський зенітно-ракетний комплекс С-300.

Як пише «Слово і Діло», про це стало відомо в ході засідання Радбезу РФ у Москві, повідомляє Інтерфакс у вівторок, 2 жовтня.

США відреагували на плани Росії надати Сирії комплекси С-300Радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав значною ескалацією анонсовані Росією поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії.

У ході наради міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів учасникам про здійснення поставки комплексу С-300 та іншого обладнання для підвищення рівня забезпечення безпеки російських військовослужбовців у Сирії, - йдеться в повідомленні.

Шойгу уточнив, що всього поставлено 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки.

За його словами, сирійських фахівців за три місяці навчать користуватися системами С-300. «Також завершили відбір необхідного персоналу, фахівців і приступили до навчання», - сказав російський міністр.

Також Шойгу відзначив, що російські військові «значно посилили і включили систему радіоелектронної боротьби».

«Додали туди додаткове обладнання. В результаті, сьогодні ми контролюємо ближню зону до 50 кілометрів і далеку зону - основний напрямок, з якого відбувалися заходи на сирійську територію - контролюємо на 200 кілометрів», - сказав Шойгу.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня російський літак-розвідник Іл-20 був збитий сирійськими ППО. Загинули 15 військових. У Росії заявили, що цей інцидент стався з вини Ізраїлю.

Президент Росії Володимир Путін назвав катастрофу літака Іл-20 ланцюгом випадкових обставин і пообіцяв у відповідь «кроки, які помітять всі».

Вже 24 вересня стало відомо, що Росія озброїть Сирію ракетами С-300. Поставки передбачалося здійснити протягом двох тижнів. У відповідь Ізраїль заявив, що С-300 будуть знищуватися, якщо вони будуть використані проти його авіації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: