Кабмін хоче передати 6 авіапідприємств міністерству без сформованого штату – StateWatch

Читать на русском
ДП Антонов і ще п'ять авіапідприємств Кабмін хоче передати Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості, яке ще тільки формується.
фото Укрінформ

Уряд планує передати ДП «Антонов» і ще п'ять авіапідприємств міністерству, яке ще не сформувало штат і не має допуску до державної таємниці.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на проєкт постанови Кабміну від 30 вересня 2020 року і результати власного моніторингу діяльності Міністерства з питань промисловості.

Нове міністерство: як вплине оборонно-промислове відомство на «Укроборонпром»Створення оборонно-промислового міністерства не поліпшить галузь без впровадження системних узмененій, вважає експерт.

«Державне підприємство «Антонов», Харківське державне авіаційне підприємство, Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Харківське агрегатне конструкторське бюро, Запорізьке конструкторське бюро «Івченко-Прогрес» та ДП «Завод 410 цивільної авіації» планують передати в управління Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості, яке знаходиться на стадії формування штату», - йдеться в повідомленні.

У StateWatch уточнили, що цією ж постановою пропонується виключити перелічені підприємства зі сфери управління концерну «Укроборонпром».

При цьому експерти звертають увагу, що на сьогодні Міністерство з питань промисловості не може забезпечити будь-який контроль над авіаційними підприємствами, так як відомство ще знаходиться на стадії формування.

«Авіапідприємства є виконавцями державного оборонного замовлення під грифом «секретно». При цьому допуск до держтаємниці наявний тільки у міністра Олега Уруського. А штат міністерства тільки формується», - зазначив голова StateWatch Гліб Канєвський.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію Держпрограми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року. Відповідно до неї, на авіабудування в Україні будуть виділяти близько 2 мільярдів щорічно.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський раніше обіцяв реформувати ДК «Укроборонпром», а також передати частину підприємств ОПК на приватизацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: