Секретар РНБО застеріг західних політиків від нав'язування миру в обмін на території

Читать на русском
Спроби деяких політиків нав'язати Україні мир в обмін на здачу територій не призведуть ні до чого хорошого, вважає секретар РНБО Литвиненко.
Фото: НІСД

Спроби деяких західних політиків нав'язати Україні мир із росією в обмін на здачу територій не призведуть до ні до чого хорошого.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Литвиненко в інтерв'ю The Economist.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

За його словами, здача територій була б «жорстокою зрадою» по відношенню до тих українців, які залишилися в окупації.

Крім того, теоретична угода про перемир'я зіграє на руку російському диктатору володимиру путіну, який використає її, щоб «перегрупуватися, переозброїтися і спробувати досягти більшого через два-три роки». Литвиненко стверджує, що лідер рф «пристрасився» до ідеї завоювання України.

«Наступного разу він не припуститься помилок, а підготує свою операцію набагато ретельніше, за всіма законами військового мистецтва», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно видання Washington Post повідомило, що експрезидент США Дональд Трамп нібито заявив у приватній розмові, що Україна має поступитися Кримом та Донбасом росії. Президент Володимир Зеленський назвав таку ідею «дуже примітивною».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також припустив, що Україні, можливо, доведеться піти на поступки у війні з Росією.

Раніше в ISW заявили, що росія посилила риторику щодо переговорів з Україною, розраховуючи на поступки від Заходу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: