ДТП із нардепом Ніколаєнком: справу відправили до суду

Читать на русском
До суду направлено обвинувальний акт щодо нардепа Ніколаєнка, який у листопаді 2023-го на смерть збив людину на трасі на Житомирщині.
Фото: Офіс генпрокурора

До суду направлено обвинувальний акт щодо народного депутата Андрія Ніколаєнка, який 3 листопада збив дівчину на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирської області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора та ДБР.

Скільки людей загинули та травмувалися у ДТП на українських дорогах за десять роківВ Україні за десять років сталося майже 249 тисяч ДТП із загиблими та постраждалими. Статистика за роками – на інфографіці.

«Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що водій всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості на 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза», – повідомили у ДБР.

У той момент, коли 18-річна місцева мешканка переходила дорогу, нардеп не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості чи зупинки автомобіля та на смерть збив її. Слідство встановило, що дотримання водієм вимог правил дорожнього руху щодо швидкості та своєчасне гальмування дозволило б постраждалій перейти дорогу.

При цьому нардеп систематично залучався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.

Його звинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, після ДТП суд відправив Ніколаєнка під цілодобовий домашній арешт. У грудні запобіжний захід був пом'якшений до особистого зобов'язання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: