«Це переломний момент»: у Повітряних силах висловилися про знищення російського Ту-22М3

Читать на русском
Знищення Ту-22М3 можна вважати переломним моментом у відбитті повітряних атак росії проти України, заявив Євлаш.
Фото: detector.media

Знищення стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 можна вважати переломним моментом у відбитті повітряних атак росії проти України.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

За його словами, зараз Україна має ресурси, які дозволяють бити по ворожій авіації на великій дистанції.

«Це переломний момент. В першу чергу, для російських льотчиків. Вони будуть розуміти, що навіть на великій відстані вони можуть бути уражені. І жодна з таких атак не залишиться безкарною», – сказав Євлаш.

Представник Повітряних сил додав, що сьогодні ворог отримав ще одне підтвердження того, що Україна може модифікувати різні засоби, які можуть ефективно атакувати ворожі літаки.

Нагадаємо, російський бомбардувальник Ту-22М3 упав сьогодні вранці у Ставропольському краї. Льотчики катапультувалися. Один із членів екіпажу збитого літака загинув.

Міноборони рф заявило, що літак зазнав аварії, коли після виконання бойового завдання повертався на аеродром. Однак у Повітряних силах повідомили, що Ту-22 М3 було збито зенітними ракетними підрозділами разом із ГУР. Для збиття літака застосували комплекс С-200.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: