ВАКС закрив справу нардепа Маріковського через строки давності

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання захисника обвинуваченого члена парламенту про закриття справи про декларацію.
фото: Слуга народу

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата від фракції «Слуги народу» Олександра Маріковського у недостовірному декларуванні у зв'язку зі спливом строків давності.

Таке рішення 17 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника про звільнення обвинуваченого (Маріковського – ред.) від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження задовольнити. (Маріковського – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку із закінченням строків давності. Кримінальне провадження за обвинуваченням (Маріковського – ред.) закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України, у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті справу нардепа Маріковського. Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Олександру Маріковському у недостовірному декларуванні. За версією слідства, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, що належала йому начебто ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов'язані з депутатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: