Апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила чинним вирок колишньому служителю Феміди з Луцька, але звільнила його від покарання через строки давності

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду звільнила від покарання колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука у зв'язку зі спливом строків давності. Раніше йому призначили 3 роки позбавлення волі.

Таке рішення 22 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Однак Верховний суд рішення АП ВАКС скасував і призначив повторний апеляційний розгляд.

У справі спливли строки давності, оскільки зловживання впливом є нетяжким злочином, строк на притягнення в якому спливає через 5 років після вчинення. Тому суд залишив покарання для Ющука у вигляді 3 років ув'язнення без змін, виключив зі справи посилання на деякі докази та звільнив екссуддю від покарання.

«Апеляційну скаргу захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року задовольнити частково. На підставі п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України, ч. 5 ст. 74 КК України звільнити (Ющука – ред.) від призначеного вироком Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України у зв'язку зі спливом строків давності притягнення останнього до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: