Олімпіада-2024 з росіянами та білорусами: для українських атлетів затвердили рекомендації

Читать на русском

Для українських спортсменів затвердили офіційні рекомендації, як на Олімпіаді контактувати з росіянами та білорусами.
Shutterstock

Національний олімпійський комітет та Міністерство спорту розробили та затвердили для українських атлетів рекомендації, як на Олімпійських іграх-2024 контактувати з російськими та білоруськими спортсменами.

Документ оприлюднено на сайті НОК.

Названо суми призових, які Україна виплатить атлетам за медалі Олімпіади-2024Президент НОК Вадим Гутцайт назвав суми, які спортсмени отримають за золоту, срібну та бронзову медалі.

Наголошується, що рекомендації були розроблені, щоб уберегти українських спортсменів «від провокативних ситуацій та сприяти безпеці представників офіційної делегації національної збірної команди України».

У документі виписані основні позиції, яких рекомендують дотримуватись спортсменам, тренерам, членам офіційної делегації та іншим особам, які будуть на території Франції під час Олімпіади-2024:

  • утримуватися від прямих контактів з представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії з їхнього боку як в Олімпійському селищі, так і поза ним;
  • повідомляти про будь-які провокаційні дії з боку росіян та білорусів керівництву делегації або вищій за посадою особі;
  • не спілкуватись у соцмережах з росіянами та білорусами, не брати участь з ними у дискусія, не реагувати на їх контент, не публікувати спільні фото та відео;
  • під час церемоній нагородження наскільки можна дистанціюватися від будь-яких контактів з представниками росії та Білорусі, а також утримуватися від спільних фото та відео;
  • утримуватись від спільної участі у пресконференціях, прямих ефірах, інтерв'ю та інших рекламних заходах.

Крім того, якщо спортсмен збірної України є співробітником ЗСУ, МВС та інших військових формувань, потрібно додатково дотримуватись правил, встановлених цими відомствами.

Нагадаємо, у Мінспорті раніше радили українським спортсменам на Олімпіаді вдавати, що «росіян там не існує».

Російські та білоруські атлети допущені до Олімпійських ігор-2024 у нейтральному статусі. Водночас, їм заборонили брати участь у церемонії відкриття Ігор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: