Британська розвідка прогнозує зростання втрат окупантів після початку наступу на сході України

Читать на русском
Втрати окупантів у найближчі два місяці можуть зрости. Та попри це рф повністю пристосувала свої збройні сили до війни на виснаження.
Укрінформ

Втрати окупантів у найближчі два місяці можуть зрости. Та попри це рф повністю пристосувала свої збройні сили до війни на виснаження.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Відомо, що середньодобова кількість російських втрат (вбитими й пораненими) на полі бою в Україні протягом квітня становила 899 осіб. Розвідники вважають, що протягом наступних двох місяців рівень втрат серед росіян знову зросте. Адже окупанти, ймовірно, відновлять цілеспрямовані наступальні операції на сході України.

Такі прогнози британці зробили після незначного зниження темпів операцій за останні два місяці після захоплення Авдіївки.

За оцінками розвідки, загальна кількість російських втрат з початку повномасштабної війни наразі становить понад 465 тис. осіб.

«Цілком ймовірно, що попри втрати в живій силі росія повністю пристосувала свої збройні сили до війни на виснаження, яка робить ставку на масовість, а не якість. Ця ставка на масовість майже напевно збережеться протягом усієї війни в Україні і матиме довгострокові наслідки для майбутньої російської армії», – додають у повідомленні.

Тим часом бійці ЗСУ за минулу добу, 3 травня, знищили понад 1200 окупантів. Втрати армії рф від початку повномасштабного вторгнення в Україну досягли 473 400 військовослужбовців.

До слова, командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Павлюк, посилаючи на дані спецслужб, підтвердив, що росіяни справді мають план захоплення Харкова та Сум.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: