Ердоган прокоментував припинення торговельних відносин Туреччини з Ізраїлем

Читать на русском
На першому етапі Туреччина ввела експортні обмеження по 54 товарних групах, а від 2 травня припинила експортно-імпортні операції з Ізраїлем по всіх товарах.
Фото: Reuters

Туреччина припинила торговельні відносини з Ізраїлем, аби змусити адміністрацію прем'єр-міністра Нетаньягу до припинення вогню в Секторі Газа.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив інформаційному агентству IHA.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Ми не переслідуємо ворожнечу чи конфлікт з будь-якою країною нашого регіону. Ми не хочемо бачити в нашій географії конфліктів, крові та сліз. Як усі релігії, ми хочемо жити в достатку разом... Ми маємо лише одну мету, і це – змусити адміністрацію Нетаньягу, яка вийшла з-під контролю за безумовної військової та дипломатичної підтримки Заходу, до припинення вогню», - сказав Ердоган.

Згідно зі словами турецького президента, мета буде вважатися досягнутою, якщо буде оголошене припинення вогню і достатній кількості гуманітарної допомоги дозволять в’їхати в Газу.

Як зазначається, на першому етапі Туреччина ввела експортні обмеження по 54 товарних групах, а від 2 травня припинила експортно-імпортні операції з Ізраїлем по всіх товарах.

При цьому Ердоган зазначив, що Туреччина посідає перше місце у світі з майже 50 тисячами тонн гуманітарної допомоги, надісланої до Гази.

Зазначимо, що напередодні Ізраїль закликав до санкцій проти Туреччини через торговельну блокаду.

Як відомо, 27 квітня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про розрив торговельних відносин з Ізраїлем.

Нагадаємо, що про це стало відомо на тлі виділення США допомоги Ізраїлю. Наразі офіційної інформації про скасування поїздки немає.

Наприкінці жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також у листопаді парламент Південно-Африканської республіки проголосував за закриття посольства Ізраїлю та припинення дипломатичних стосунків між державами.

Крім того, на початку листопада президент Чилі Габріель Борік заявив, що країна відкликає свого посла в Ізраїлі через «порушення Ізраїлем міжнародного гуманітарного права в Секторі Гази».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: