НАБУ і САП підозрюють опера Нацполіції, його заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного поліцейського.
фото: прес-служба НАБУ

Вищий антикорупційний суд узяв під варту головного оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Олександра Маслова. НАБУ і САП підозрюють його у вимаганні та одержанні 150 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 12 квітня ухвалив ВАКС, яке залишено без змін постановою Апеляційної палати ВАКС від 24 квітня, повідомляє «Слово і діло».

В рішенні не вказується прізвище поліцейського, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Маслова. Він працює у 4-му відділі 8-го управління Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, робота якого поширюється на Київ та Київську область.

За версією слідства, опер ДСР Нацполіції Олександр Маслов повідомив власнику трьох приватних компаній про можливість вирішення питання щодо припинення кримінального переслідування за умови одержання ним неправомірної вигоди в сумі 150-180 тисяч доларів. У липні 2023 року Маслов зустрівся з братом цього підприємця та висловив прохання надати для себе, службових осіб ДСР, Головного слідчого управління НП та Офісу генерального прокурора неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна. Наприкінці липня цьому підприємцю повідомили про підозру.

В березні 2024 року опер поліції тричі зустрівся з братом підозрюваного підприємця та повторно висловив прохання надати неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. В квітні Маслов повідомив, що отримуватиме неправомірну вигоду за посередництва адвоката, дані якого передасть пізніше. 11 квітня бізнесмен передав указаному адвокату 150 тис. дол. неправомірної вигоди, а опера поліції Маслова затримали.

12 квітня антикорупційний суд заарештував Маслова з альтернативою 3 млн грн застави. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 12 квітня 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили голову райсуду на Дніпропетровщині. Також антикорупційні органи повідомили про підозру нардепа Андрія Клочка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: