Україна ще може перемогти росію у війні – адмірал НАТО

Читать на русском
Україна все ще може перемогти росію у повномасштабній війні, прогрес окупантів не є стратегічним. Про це заявив топгенерал НАТО Роб Бауер.
Фото: Getty Images

Попри просування окупаційної армії рф на фронті Україна все ще може здобути перемогу у розв'язаній росією війні.

Про це в інтерв'ю VRT News заявив голова військового комітету НАТО Роб Бауер.

Ймовірність перемоги України на полі бою: в ГУР висловили свою думкуУкраїна не зможе перемогти рф на полі бою самотужки, а вихід на кордони навряд чи дозволить закінчити війну, вважає заступник керівника Вадим Скібіцький.

Військовий вважає, що для України «ще не пізно» здобути перемогу у війні. За його словами, росіяни досягли прогресу, але все ще досить обмеженого і не стратегічного. Бауер також зазначив, що пауза у військовій підтримці дійсно вплинула на український фронт.

«Найважливіше, що ми продовжуємо надсилати допомогу. І чим довше триває війна, тим складніше це робити. Багато країн уже два роки дають зброю і боєприпаси зі своїх запасів, але і вони не безкінечні», – додав адмірал.

За його словами, зараз Альянс може зробити дві речі: ще глибше «заритися» у власні запаси зброї або підштовхнути оборонну промисловість, щоб вона виробляла більше і швидше.

«Щоб домогтися збільшення виробництва на Заході, ймовірно, знадобиться рік. Нам доведеться подолати цей період, щоб Україна могла підготуватися до наступного контрнаступу. Але це буде непросто. На окупованій частині України перебувають 450 тисяч російських солдатів», – зазначив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розробила план нового контрнаступу.

Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників прискорити постачання військової підтримки України, наголосивши, що вона й далі має шанси на перемогу в повномасштабній війні проти росії.

Як заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, Україна спробує розпочати новий контрнаступ у 2025 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: