У Генштабі повідомили про зміну позицій ЗСУ у районі Лук'янців на Харківщині

Читать на русском
Українські військові задля збереження життів змінили позиції у районі Лук'янців на Харківщині, там тривають бої.
Ілюстративне фотоt.me/GeneralStaffZSU

Українські військові провели зміну позицій у районі населеного пункту Лук'янці у Харківській області.

Як повідомили у Генштабі, це було зроблено задля збереження життя бійців.

Буданов прогнозує, що росіяни за кілька днів розпочнуть наступ у напрямку СумщиниАтаки росіян на Харківщині триватимуть ще кілька днів, прогнозує Буданов. Після окупанти можуть розпочати наступ у напрямку Сумщини.

На Харківському напрямку ЗСУ відбивають атаку окупантів на напрямі Шебекіно (рф) – Вовчанськ, ситуація там контрольована. «Внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів, по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Тривають бойові дії», – повідомили у Генштабі.

ЗСУ продовжують прочісувати міську забудову у Вовчанську, ситуація там контрольована. Втрати противника на цьому напрямку за поточну добу склали 4 особи та 5 одиниць озброєння та військової техніки.

Загалом за добу російські війська провели 31 атаку на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках, 20 з них ще триває.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що росіяни мають частковий успіх у районі населеного пункту Лук'янці, але їх просування там було зупинено.

За словами секретаря РНБО Олександра Литвиненка, на півночі Харківської області наступає понад 30 тисяч російських військових.

ЗМІ повідомляли, що на тлі наступу російських військ було призначено нового командувача оперативно-тактичного угрупування військ «Харків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: