По всій Україні ввели графіки аварійних відключень світла

Читать на русском
У всіх областях України ввечері 14 травня оголосили про запровадження графіків відключення світла. Заходи вже діють, зокрема, на Київщині, Львівщині та Одещині.
Фото: gwaramedia.com

У всіх областях України ввечері 14 травня оголосили про запровадження аварійних графіків відключення світла. Заходи вже діють, зокрема, на Київщині, Львівщині, Дніпропетровщині та Одещині.

Про це повідомляє місцева влада та пресслужба обленерго.

Так, голова Львівської ОВА заявив, що на території регіону вводять графіки погодинного відключення електроенергії.

«Причина: ворог вчинив масовані атаки по обʼєктах критичної інфраструктури в інших областях. В енергосистемі держави почався дефіцит потужності. Щоб збалансувати систему, НЕК «Укренерго» ухвалила рішення про запровадження таких відключень», – написав він.

У ДТЕК підтвердили, що відключення вводяться за розпорядженням Укренерго. У зв'язку з цим компанія запроваджує обмеження у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

«Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані наперед, не діють», – зазначили у ДПЕК.

Графіки також запровадили у Сумській та Волинській областях. У деяких районах тривалість відключень поки що спрогнозувати не можна.

В Укренерго вже повідомили, що для промислових споживачів графіки обмеження потужності діятимуть упродовж усієї доби – з 00:00 до 24:00.

Нагадаємо, вчора міністр енергетики Галущенко заявив, що Україні буде складно обійтися без обмежень у питанні споживання електроенергії, оскільки через удари росії в країні зруйновано значну частину генерації.

У Міненерго також підтвердили, що обговорюють можливість підвищення тарифів на електрику через останні російські атаки. За даними ЗМІ, тарифи можуть зрости до 3,96 грн/кВт-година.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: