В Укренерго вранці ввели аварійні відключення світла для всіх споживачів

Читать на русском
По всій Україні сьогодні вранці знову введено аварійні відключення світла. В Укренерго заявили, що вони діятимуть до 9 ранку.
Shutterstock

Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні вранці, 15 травня, ввів контрольовані аварійні відключення світла для промислових та побутових споживачів у всіх областях.

У компанії повідомили, що відключення діють з 6:40 до 9 ранку.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

При цьому живлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

«Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів. Також сьогодні з 00:00 до 24:00 для промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності», – попередили в Укренерго.

Нагадаємо, що до таких же заходів Укренерго вдалося вчора ввечері. Голова НЕК Володимир Кудрицький пояснив, що аварійні графіки відключення було введено через те, що українці почали використовувати обігрівачі через значне похолодання. Водночас, Україна втратила великий обсяг потужностей на електростанціях і дефіцит не завжди можна покрити імпортом.

У Міненерго раніше попередили, що Україні буде важко обійтися без відключень, оскільки російські атаки зруйнували значну частину генерації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: