НПЗ у Туапсе зупинив роботу після атаки дронів – Reuters

Читать на русском
Унаслідок атаки безпілотників по російському НПЗ у Туапсе пошкоджено установку з виробництва скрапленого нафтового газу.
Фото: t.me/astrapress

Нафтопереробний завод у Туапсе, розташований на території Краснодарського краю російської федерації, був змушений призупинити своє функціонування після пожежі, що виникла вночі 17 травня.

Про це пише Reuters.

«На горіння зрідженого вуглеводневого газу вказує відсутність чорного диму під час пожежі», – зазначило джерело видання.

За його словами, з технічної точки зору є можливість обійти установку скрапленого газу і перезапустити НПЗ найближчим часом.

«Секцію ЗВГ можна обійти та відновити первинну переробку. Частину газу залишити в нафті до граничного рівня тиску насиченої пари, а іншу частину пустити на власні потреби – на заводські печі», – уточнив співрозмовник агентства.

Зауважимо, цей завод належить «Роснефті». В компанії поки що ніяк не прокоментували атаку і закриття НПЗ.

Нагадаємо, 17 травня росіяни заявили про атаку ЗСУ на нафтопереробний завод у Туапсе, що в Краснодарському краї. За даними оперативного штабу, в результаті падіння безпілотника відбулося загоряння на території підприємства.

Крім того, вночі 17 травня буда здійснена масована повітряна атака на Новоросійськ Краснодарського краю рф. Лунали гучні вибухи, а в районі порту бачили дим.

У Криму також було гучно, внаслідок атаки у Севастополі виникли проблеми зі світлом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: