Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за порушення військового обліку

Читать на русском
Зеленський підписав законопроєкт про збільшення штрафів за порушення військового обліку та мобілізаційного законодавства.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 17 травня, підписав законопроєкт про збільшення штрафів за порушення військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Відповідна інформація з'явилася у картці документа на сайті Верховної Ради.

Лазівка для військовозобов'язаних: як можливість відстрочки збільшує попит на аспірантуруВідстрочка від мобілізації, на яку мають право аспіранти, викликала підвищений попит на отримання наукового ступеня серед чоловіків. Особливо помітний приріст серед контрактників. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що закон набуде чинності з дня, що наступає після дня його опублікування.

Документ передбачає збільшення штрафів за порушення законодавства про оборону та мобілізацію як у мирний, так і у військовий час. Так, у період воєнного стану діятимуть такі штрафи:

  • від 17 тисяч до 22,5 тисячі гривень для громадян;
  • від 34 тисяч до 59,5 тисячі гривень для посадових та юридичних осіб.

Штрафи можуть виписувати за відмову від повістки або неявку за нею у ТЦК, а також якщо людина вчасно не оновлює дані.

Нагадаємо, 18 травня набуває чинності новий закон про зміну правил мобілізації та військового обліку. Головні нововведення, які чекають на українців після ухвалення закону – у матеріалі «Слово і діло».

Раніше повідомлялося, що Зеленський підписав законопроєкт, що передбачає зниження призовного віку. Така зміна дозволить мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків віком 25 та 26 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: