Глава Мінфіну прокоментував можливе підвищення податків

Читать на русском
Глава Мінфіну Марченко, говорячи про можливе підвищення податків, зазначив, що необхідність забезпечувати військових та пов'язаний із цим тиск на бюджет повинен мати відповідь.
Фото: РБК-Україна

Національна стратегія доходів на першому етапі не передбачала підвищення податків, але необхідність забезпечувати військових та пов'язаний із цим тиск на бюджет «повинен мати відповідь».

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю «Економічній правді».

На запитання про те, як можуть зрости податки, щоб покрити додаткові потреби оборони, міністр відповів: «Я б уник відповіді на це запитання, бо для того, щоб щось пропонувати, треба це правильно прорахувати і далі бути готовим це захищати».

Але все ж таки підвищення податків він не виключає. «Національна стратегія доходів не передбачала підвищення рівня оподаткування на першому етапі. На першому етапі передбачалось створення довіри між бізнесом і владою. Але реальність є іншою, і той шалений додатковий тиск, який ми відчуваємо з точки зору необхідності забезпечення військових за рахунок внутрішнього ресурсу, на жаль, повинен мати відповідь», – сказав Марченко.

Нагадаємо, Forbes повідомив, що Міністерство фінансів працює над законопроєктом щодо підвищення ПДВ та військового збору.

Голова парламентського комітету з фінансів Данило Гетманцев підтвердив, що влада змушена буде підвищити основні податки, у тому числі ПДВ, військовий збір із зарплат та акцизи, щоб знайти додаткові джерела фінансування армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: