У Києві відкрили пішохідний міст на Оболонський острів – фото

Читать на русском
На столичній Оболоні відкрили пішохідний міст-хвилю, який сполучає набережну та острів, на якому знаходиться рекреаційна зона.
Фото: Проєктні системи

У Києві відкрили пішохідний «міст-хвилю», який сполучає Оболонську набережну з Оболонським островом.

Про відкриття повідомив мер Віталій Кличко.

«Вже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці – на острів Оболонський. Поєднує острів з набережною Оболоні та парком «Наталка» дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору пішохідний міст. Звели його коштом меценатів – іноземних та українських», – сказав мер.

Будівництво пішохідного мосту розпочалось у 2020 році, конструкції для нього були виготовлені ще на маріупольському підприємстві «Азовсталь». Міст спирається на чотири опори, дві з яких розташовані у протоці. За проєктом ширина моста становить 4 м, довжина – 164 м.

Міст має стати частиною розважального парку з пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними та дитячими майданчиками, набережною із причалом для човнів на Оболонському острові.

Після початку повномасштабної війни будівництво моста призупинили. У січні 2023 стало відомо, що добудувати об'єкт допоможуть меценати – Метрополія Великого Парижа.

Зазначимо, Кличко обіцяв, що пішохідний міст буде відкрито в середині 2021 року, але обіцянку було провалено.

Нагадаємо, у грудні у Києві частково відкрили рух на Подільсько-Воскресенському мосту.

Раніше Кличко розповів, які мости у столиці перебувають в аварійному стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: