У Міноборони роз'яснили ситуацію з відправкою в Україну інструкторів з Франції

Читать на русском
Станом на зараз у нас досі тривають дискусії з Францією та іншими країнами щодо цього питання, заявили у військовому відомстві.
Главком

Переговори стосовно прийому в Україні інструкторів з країн-партнерів, зокрема з Франції, з метою навчання військових ще досі тривають.

Про це пресслужба Міністерства оборони України повідомляє у Telegram.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Починаючи з лютого 2024 року, Україна висловила зацікавленість у перспективі прийому в Україні іноземних інструкторів. Станом на зараз у нас досі тривають дискусії з Францією та іншими країнами щодо цього питання», - пояснили у відомстві.

Як зазначається, Міноборони спільно з Генштабом ЗСУ почали внутрішню роботу над відповідними документами по цьому питанню, щоб не витрачати час на узгодження бюрократичних моментів, коли буде прийнято відповідне рішення.

Зазначимо, що сьогодні, 27 травня, головком ЗСУ генерал Олександр Сирсьский заявив, що в Україну прибудуть інструктори з Франції, які навчатимуть наших бійців.

Нагадаємо, вперше про можливе відправлення сухопутних військ в Україну президент Франції Еммануель Макрон заговорив у лютому цього року після переговорів із союзниками.

У МЗС України одразу уточнили, що Макрон мав на увазі відправку військ для підготовки українських бійців, а не брати участь у бойових діях. Президент Володимир Зеленський також наголосив, що не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні.

У Кремлі пригрозили «світовою катастрофою» у разі відправлення західних військ до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: