В Одеському ТЦК викрили багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах

Читать на русском
Посадовця Приморського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси викрили на багатомільйонній схемі.
Укрінформ

Посадовця Приморського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси викрили на багатомільйонній схемі.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як зазначили правоохоронці, схема діяла з липня 2023 року. Начальник відділу втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних «Оберіг» та відкоригував дані 138 військовозобов’язаних. Свої послуги він оцінював від 4,5 до 7 тисяч доларів, що дозволило загалом заробити більше мільйона доларів.

Наразі ДБР встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон.

«При проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП, ухилянти, які залишились на території України були доставлені до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ», – додали у повідомленні.

ДБР викрило багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах в Одеському центрі комплектуванняДержавне бюро розслідувань

Організатору схему загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, співробітники ДБР завершили досудове розслідування справи про незаконне збагачення колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова.

Його було звільнено 28 червня 2023 року після гучного скандалу: журналісти знайшли в Іспанії майно сім'ї військкома на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Борисова заарештували із можливістю внесення застави у 150 млн грн. Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: