Росія готується залучити до війни в Україні ще 200-300 тисяч військових – Умєров

Читать на русском
Росія утримує близько 500 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу її кордонів та планує збільшити цю цифру ще на 200-300 тисяч.
Фото EPA

Росія утримує близько 500 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу її кордонів та планує збільшити цю цифру ще на 200-300 тисяч.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив агентству Reutrers.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Він відзначив, що росія направляє на фронт більше живої сили та техніки. При цьому, українським силам вдалося стабілізувати фронт у північно-східній Харківській області. Наразі ворог утримує близько 500 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу її кордонів, проте у планах Кремля збільшити цю чисельність ще на 200-300 тисяч бійців.

«Їхня мета — відкрити новий фронт на півночі, щоб почати використовувати всю свою робочу силу та вогневу міць проти нас. Вони продовжують досягати своєї мети – знищити націю», – заявив Умєров.

При цьому міністр наголосив, що українським бійцям потрібно більше зброї, ракети великої дальності, щоб стримувати окупантів.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що росія на 1 червня готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових. Також він стверджував, що війська країни-агресора збирають ще одне угруповання військ біля кордону з Україною. Окупанти готують наступ за 90 кілометрів на північний захід від Харкова.

У Financial Times писали, що рф буде змушена розпочати чергову хвилю мобілізації до кінця цього року, якщо вона хоче провести масштабний наступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: