Іран вперше поставив росії новітні високоточні авіабомби Qaem-5 – ЗМІ

Читать на русском
В самому Ірані їх взяли на озброєння лише у 2019 році. Їх використання вказує на новий рівень військової співпраці Тегерана і Москви.
Укрінформ

Іран вперше поставив країні-агресору росії новітні високоточні авіабомби Qaem-5 для ударів по території України.

Про це повідомляє видання Bild, з посиланням на експерта з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке.

Іран експлуатує одні з найстаріших літаків у світі: як західні санкції вплинули на стан авіаціїЧерез західні санкції цивільні авіакомпанії Ірану експлуатують одні з найстаріших літаків у світі. Докладніше про вплив обмежень – на інфографіці.

Як зазначається, експерт вивчив відеозапис із Курської області рф, де розбився важкий іранський безпілотник Qods Mohajer-6. Він ніс на борту новітні іранські керовані авіабомби Qaem-5. У самому Ірані їх поставили на озброєння тільки 2019 року.

Повідомляється, що, ймовірно, іранський дрон мав атакувати Сумську область, але з невідомої причини впав.

До цього випадку російські окупанти не застосовували високоточні Qaem-5 в Україні. Згідно зі словами Рьопке, їх використання вказує на «новий рівень» військової співпраці Тегерана і Москви.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що американська та британська розвідка має докази того, що Китай і росія співпрацюють у розробці та постачанні летальної зброї для використання на війні проти України.

Однак Білий дім заявив, що не має інформації про постачання Китаєм летальної зброї для росії.

Також з осені росія, ймовірно, отримала від КНДР понад 6 тисяч контейнерів з боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: