Зеленський знову летить до Саудівської Аравії – ЗМІ

Читать на русском
Зеленський вдруге за рік збирається відвідати Саудівську Аравію, щоб заручитись підтримкою перед Глобальним самітом миру.
Reuters

Президент Володимир Зеленський знову має намір відвідати Саудівську Аравію, щоб заручитися підтримкою перед Глобальним самітом миру у Швейцарії. Візит заплановано на суботу, 1 червня.

Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на дипломатичне джерело у посольстві України в Ер-Ріяді.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Зеленський прибуде до саудівського портового міста Джидда з коротким візитом, у ході якого зустрінеться зі спадкоємним принцем Мухаммедом бен Салманом та іншими високопосадовцями.

Зазначимо, що український лідер приїжджав до Саудівської Аравії у лютому цього року. Він також зустрічався з наслідним принцом і обговорював пункти Формули миру та організацію майбутнього Глобального саміту миру. Крім того, на переговорах йшлося про співпрацю двох країн в економічній та технологічній сфері.

Нагадаємо, наступного тижня Зеленський збирається поїхати до Франції, де відбуватимуться заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Крім того, він може взяти участь у зустрічі лідерів G7 в Італії 13-15 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: