Розвідка за допомогою дронів знищила два катери окупантів у Криму

Читать на русском
ГУР вночі провело спецоперацію у Криму. За допомогою морських дронів були знищені два російські катери типу Тунець.
buran-force.ru

Головне управління розвідки Міноборони України в ході спецоперації вночі 30 травня уразило два російські катери в окупованому Криму. Імовірно, це катери типу КС-701 «Тунець».

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму», – відзвітували у розвідці.

Повідомляється, що для знешкодження морських дронів на підході до бухти Вузька росіяни 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема, літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/ 29 та Мі-8. Також вони хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

«Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери росії ― за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 «Тунєц», – додали в ГУР.

Раніше ЗСУ вже топили російський катер типу «Тунець»: це сталося у вересні у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, цієї ночі в окупованій Керчі лунали вибухи. Росіяни заявили, що внаслідок ракетної атаки було пошкоджено автомобільний та залізничний пороми.

19 травня під час атаки на окупований Севастополь було вражено російський ракетний корабель «Циклон». У Силах оборони Півдня зазначили, що з моменту прийняття до складу російського Чорноморського флоту цей корабель не запустив жодної крилатої ракети.

На даний момент росіяни продовжують переміщення військових кораблів з Криму в інші пункти базування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: