Юсов про нічну атаку на Крим: два російські катери не підлягають відновленню

Читать на русском
Два російські катери типу Тунець повністю знищені та відновленню не підлягають після атаки дронів ГУР.
фото ГУР

Внаслідок атаки українських дронів два російські катери типу «Тунець» були не просто вражені, а знищені. Відновити їх неможливо.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону 30 травня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Два «Тунца» не просто уражені, а знищені. Вони не підлягають відновленню», – повідомив він.

Юсов зазначив, що, незважаючи на всі заходи захисту у Криму, росіяни нічого не змогли вдіяти.

«Ми бачимо, що сьогодні безпрецедентно активно використовувалася авіація: 32 вильоти, щоб захистити ті самі два катери. Також було використання стрілецької зброї, артилерії, а також інші засоби, зокрема, інженерні споруди», – сказав він.

Юсов додав, що ці катери росіяни використовували для перевезення особового складу, для розвідки, спостереження та боротьби з українськими безпілотниками.

Нагадаємо, сьогодні вночі в окупованій Керчі пролунали вибухи.

Росіяни заявили, що внаслідок ракетної атаки було пошкоджено автомобільний та залізничний пороми.

Пізніше в ГУР підтвердили знищення двох катерів рф в Криму і повідомили деталі спецоперації. А російський Telegram-канал ASTRA додав, що вночі в Криму українські дрони пошкодили чотири десантні катери росіян, один лоцманський катер і два пороми. Також поранено п'ятьох росіян серед членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: