Подорожчання бензину: комітет Ради підтримав підвищення акцизу на пальне

Читать на русском
Комітет рекомендува Раді ухвалити законопроєкт, який  передбачає поступове збільшення акцизного податку на пальне до 2028 року.
Фото Слово і діло

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт №11256, яким пропонується підвищити акциз на пальне.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Як Кабмін планує підвищувати акцизний податок на пальнеВ Україні може бути поетапне підвищення акцизного податку на бензин, газ та дизельне пальне. Докладніше – на інфографіці.

«Комітет підтримав реєстр. №11256 про збільшення акцизів на пальне. За основу», – написав він.

Як відомо, у травні Рада зареєструвала проєкт закону №11256, який передбачає збільшення податків на підакцизну продукцію в Україні. Він передбачає, зокрема, за п'ять кроків збільшити акцизний податок на пальне до 2028 року.

Якщо ВР найближчим часом ухвалить закон в цілому, то акцизи можуть зрости вже з липня, що може спричинити зростання цін на АЗС.

Влада вирішила переглянути акцизи, щоб наблизити національне законодавство до норм ЄС.

Нагадаємо, у березні Кабмін схвалив поступове підвищення акцизу на пальне.

У травні голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україні потрібно знайти додаткові джерела фінансування армії, тому влада змушена буде підвищити основні податки, у тому числі ПДВ, військовий збір із зарплат та акцизи.

Як планують підвищувати податок на нафтопродукти – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: