ІТ-коаліція для допомоги Україні незабаром поповниться ще однією країною

Читать на русском
ІТ-коаліція вже зібрала для допомоги Україні 58 млн євро, до ініціативи скоро приєднається Іспанія.
Фото Міноборони

Іспанія оголосила про приєднання до ІТ-коаліції найближчим часом. На сьогодні учасники коаліції зібрали для України вже майже 60 млн євро.

Про це повідомило Міноборони України.

Стало відомо, скільки коштів вдалося зібрати для ЗСУ через Коаліцію дронівКоаліція дронів, ініційована Латвією, вже зібрала майже 500 мільйонів євро на закупівлю безпілотників для Збройних Сил України.

Повідомляється, що цього тижня у Таллінні відбулося засідання керівної групи ІТ коаліції під керівництвом Естонії та Люксембургу. На ній підбили підсумки перших поставок обладнання Україні від ІТ коаліції та оголосили про нові внески.

«Іспанія оголосила про приєднання до ІТ-коаліції найближчим часом. Крім того, країни-члени ініціативи підтвердили нові внески у розмірі 22 млн євро від Люксембургу, Ісландії, Естонії та Бельгії», – сказано в повідомленні.

В межах ІТ-коаліції вже зібрано 58 млн євро.

«Робота ІТ коаліції стрімко прогресує, і крок за кроком ми рухаємось до задоволення потреб України. На початку травня перші ноутбуки, монітори та інші комунікаційні пристрої прибули до України», – зазначила заступник міністра оборони Естонії Туулі Дунетон.

Нагадаємо, на початку травня IT-коаліція відправила Україні першу партію обладнання, до неї увійшли монітори та ноутбуки для ЗСУ.

На засіданні «Рамштайн» у травні союзники оголосили про нові внески у всі 8 коаліцій допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: