Кабмін готує перелік посад і спеціальностей, які не підлягатимуть мобілізації – деталі

Читать на русском
Кабмін незабаром ухвалить постанову, яка міститиме перелік спеціальностей, що не підлягають призову до ЗСУ під час мобілізації.
Фото: pro100media.com.ua

Кабінет міністрів незабаром ухвалить постанову, яка міститиме перелік спеціальностей та посад, що не підлягають призову до ЗСУ під час мобілізації.

Про це повідомив голова підкомітету Верховної Ради з державної безпеки та оборони Федір Вениславський у коментарі Times of Ukraine.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

За його словами, тепер від мобілізації бронюватимуть професії, а не конкретних людей. Веніславський уточнив, що здебільшого це будуть працівники підприємств критичних галузей промисловості.

«Буквально наступного тижня має з'явитися відповідна постанова, де максимально повно та максимально, на наш погляд, з урахуванням ідеї справедливості буде визначено процес та категорії, критерії бронювання», – сказав нардеп.

Він наголосив, що головним виконавчим органом, який займатиметься бронюванням, буде міністерство економіки.

«На рівні комітету ми розглядали алгоритми бронювання, намагалися чітко визначити перелік професій та посад, які можуть бути заброньовані, уникнути корупційних складових. Щоб не бронювалися особи, а лише фахівці, які необхідні для критичних галузей промисловості та військово-промислового комплексу», – додав Веніславський.

Нагадаємо, за останніми даними, озвученими віце-прем'єром Михайлом Федоровим, в Україні від мобілізації заброньовано близько 700 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що на порталі «Дія» буде запущено електронне бронювання. Варто також зазначити, що петиція до Кабміну із закликом про бронювання для пожежників набрала потрібну кількість голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: