Секретар РНБО про стратегію росіян щодо Харкова: у найгіршому випадку ворог може повторити сценарій Алеппо

Читать на русском
Росія може повторити проти Харкова сценарій, використаний у сирійському Алеппо у 2016 році. Таку думку висловив секретар РНБО Литвиненко.
Фото: x.com/rnbo_gov_ua

Росія може повторити проти Харкова сценарій, використаний у сирійському Алеппо у 2016 році. Тоді загарбники цілеспрямовано били по інфраструктурних об'єктах та цивільних будівлях, щоб змусити населення залишити місто.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Литвиненко у коментарі The Wall Street Journal.

Зеленський розповів, яка західна зброя допоможе запобігти окупації ХарковаУкраїні потрібні додаткові установки Рatriot. Усього двох таких систем вистачить, щоб захистити Харків від російських атак.

«У найгіршому випадку Кремль може повторити стратегію, яку він застосував проти Алеппо, коли російські військово-повітряні сили, які підтримували сирійський уряд у громадянській війні, зруйнували системи електро- та водопостачання, а також розбомбили лікарні та школи», - сказав він.

Зазначається, що внаслідок постійних атак населення Алеппо скоротилося до третини від довоєнної кількості жителів.

«Вони просто витіснили людей. Це те, що вони хочуть практикувати відносно Харкова», – додав Литвиненко.

Нагадаємо, що окупанти продовжують регулярно обстрілювати Харків та область. Так, у ніч на 3 червня ворог застосував КАБи та ракети, а 2 червня російська армія атакувала громаду на Харківщині.

Також у Харкові завершено пошукові роботи у п'ятиповерхівці, куди в ніч на 31 травня прилетіла ракета росіян. Загинули вісім людей.

Раніше російський диктатор володимир путін заявив, що у нього «немає планів щодо взяття Харкова», а в наступі на півночі Харківської області він звинуватив Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: