Україна може збивати за допомогою Patriot літаки над росією – німецький генерал

Читать на русском
Система протиповітряної оборони Patriot, яку передала Україні Німеччина, ймовірно, може бути використана для збиття повітряних цілей над територією росії.
Фото: Getty Images

У Німеччині допустили застосування Силами оборони України зенітно-ракетних комплексів Patriot, переданих Берліном, для атак на авіацію російських окупаційних військ.

Про це заявив голова німецько-українського ситуаційного центру генерал-майор Бундесверу Крістіан Фройдінг, повідомляє Tagesschau.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Цілком можливо, що системи Patriot тепер також можуть бути розгорнуті в районі Харкова і над росією. Вони ідеально підходять для боротьби з російськими літаками, які можуть застосовувати КАБи», – сказав він.

Однак, як зазначив Фройдінг, використання німецьких ЗРК Patriot є винятковою відповідальністю українських військових.

Також німецький генерал наголосив, що сили оборони України можуть розгортати системи «у межах міжнародного права».

«Ми маємо велику впевненість, що українці не лише дотримуватимуться його, але й робитимуть це з великою тактичною майстерністю і досягнуть успіху», – додав Фройдінг.

Нагадаємо, 31 травня Німеччина дозволила Україні використовувати передану нею зброю по цілях на території рф. Дозвіл поширюється на удари по російських цілях, розташованих на прикордонній з Харківською областю території.

Також повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot.

Крім того, наприкінці травня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги для України на 500 мільйонів євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: