В Україну вдалося повернути шістьох дітей з тимчасово окупованих територій

Читать на русском
З тимчасово окупованих територій повернули в Україну шістьох дітей, троє з яких є напівсиротами.
Getty Image

На минулих вихідних з тимчасово окупованих росіянами територій України вдалося виїхати ще шістьом дітям, троє з них є напівсиротами.

Про це засновник Save Ukraine та ексуповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба повідомляє у Фейсбуці.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Цими вихідними наша команда допомогла виїхати з тимчасово окупованих територій трьом українським родинам. Батько багатодітної родини на очах у своїх трьох дітей загинув від російського снаряда, який влучив у подвірʼя родини. Діти й досі не вірять, що тата вже немає», - розповів він.

Згідно з інформацією Кулеби, діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син після побаченого навіть перестав говорити.

«Але побиттям усе не закінчилося: росіяни регулярно погрожували безпосередньо дітям. Вони їм казали, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат. І жити в таких умовах вже було неможливо», - додав він.

Зазначається, що ці родини знайшли контакти Save Ukraine й звернулися по допомогу. Зараз вони вже у безпеці.

Нагадаємо, нещодавно Україні вдалося повернути п'ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких депортували до росії.

27 травня стало відомо, що з тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Також повідомляли, що з тимчасово окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію евакуювали багатодітну родину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: