НАБУ і САП викрили столичного адвоката у справі Кіпермана

Читать на русском

Детективи НАБУ на пропозиції надати хабар у розмірі $200 тисяч викрили адвоката одного з столичних адвокатських об’єднань.
Ілюстративне фотоGetty Images

Одного зі столичних адвокатів викрили на спробі підкупу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба САП.

Як зазначається, адвокат пропонував 200 тисяч доларів за прийняття рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного до іншого органу досудового розслідування.

Ідеться про справу щодо заволодіння електричною енергією національної компанії «Укренерго» та подальшу легалізацію 716 млн гривень, отриманих від її продажу.

«Адвокат пропонував ці кошти прокурорам САП та детективам НАБУ за прийняття рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн до іншого органу досудового розслідування», - зазначають у повідомленні.

Дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України. Наразі за рішенням слідчого судді ВАКС у присутності представників Ради адвокатів проводяться обшуки на робочому місці адвоката і за місцем його проживання.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про партнера юридичної компанії Miller Олексія Носова. Вказану інформацію також підтвердила сама юркомпанія у Facebook. За версією слідства, Носов намагався підкупити детектива та прокурора у справі бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана.

Нагадаємо, у березні 2024 року НАБУ та САП завершили розслідування справи про організацію схеми із заволодіння електроенергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» на суму понад 716 млн грн та легалізації коштів.

Також напередодні ВАКС засудив ексдепутата Полтавської облради від «Слуги народу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: