Зеленський анонсував нові домовленості з партнерами для посилення України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку нових домовленостей із союзниками, спрямованих на посилення підтримки України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку нових домовленостей із союзниками, спрямованих на посилення підтримки України.

Заява глави держави пролунала у вечірньому зверненні до нації.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

«Зараз серед наших головних завдань – здобути для України більше підтримки саме з погляду стійкості нашого суспільства. Це стосується і енергетики, і відновлення після ударів, і всіх інших основ нормального життя. Життя, яке маємо зберегти попри будь-які спроби росії тиснути та знищувати», – сказав він.

За його словами, домовленості про додаткові кроки підтримки незабаром будуть укладені, зокрема, з Німеччиною.

Крім того, цими днями Україна «активно займається» підготовкою двосторонньої угоди про безпеку зі США.

«Робимо все, щоб лідерство Америки відчувалося. Я дякую кожному, хто допомагає», – резюмував президент.

Нагадаємо, кілька днів тому Зеленський відвідав із візитом Францію. Там він провів переговори з президентом США Джо Байденом та лідером Франції Еммануелем Макроном. За підсумками зустрічі з Макроном стало відомо, що Париж передасть Україні винищувачі, а також підготує ще кілька тисяч військових.

Раніше Зеленський відповів, чи може російський диктатор путін виграти війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: