В Данії заарештували нападника на прем'єрку Фредеріксен

Читать на русском
У Данії арештували нападника на прем'єрку Фредеріксен, ним виявився 39-річний громадянин Польщі.
Фото: Reuters

У Данії суд відправив під варту чоловіка, який 7 червня напав на прем'єр-міністра Метте Фредеріксен на вулиці Копенгагена. Нападником виявився 39-річний громадянин Польщі.

Про це повідомляє видання DR.

За оцінками поліції, під час інциденту нападник перебував під впливом наркотиків і алкоголю. Це було встановлено після затримання. Він був настільки слабким, що йому допомагали вийти з машини.

Суд відправив чоловіка під варту на 12 діб, хоча прокуратура клопотала про 26 днів арешту. На судовому засіданні нападник, який проживає в Данії з 2019 року, не визнав себе винуватим.

Поліція Копенгагена зазначає, що обтяжливою обставиною є те, що напад стався після виступу Фредеріксен під час публічних дебатів.

Нагадаємо, чоловік вдарив Фредеріксен, коли вона була на площі Кюльторве у старому місті. Зазначається, що нападник вдарив прем'єрку стиснутим кулаком по правому передпліччю, що є насильством проти державного службовця.

Також відомо, що 15 травня в результаті нападу було поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

5 червня він записав перше з моменту нападу звернення, в якому повідомив про наміри через кілька тижнів повернутись до роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: