Апеляційна палата залишила з підозрою ексголову ПриватБанку

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для задоволення скарги сторони захисту колишнього керівника комерційного банку.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила з підозрою колишньонр голову правління ПриватБанку Олександра Дубілета у справі олігарха Ігоря Коломойського про заволодіння 9,2 млрд грн.

Таке рішення 5 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Дубілету. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Дубілета – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22 травня 2024 року залишити без змін. Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: