Влада все ще розглядає питання економічного бронювання – Веніславський

Читать на русском
Питання про економічне бронювання від мобілізації, як і раніше, розглядається, підтвердив нардеп Веніславський. Але він не вважає, що питання буде вирішено у короткостроковій перспективі.
Фото: РБК-Україна

Питання про економічне бронювання, як і раніше, розглядається, але напрацьованих алгоритмів поки немає.

Про це розповів член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю РБК-Україна.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

За його словами, у п'ятницю у Верховній раді на питання щодо економічного бронювання відповідав і міністр економіки, і міністр фінансів, і заступник міністра економіки, і прем'єр.

«Питання щодо економічного бронювання розглядається. Воно з точки зору багатьох представників виконавчої влади є актуальним, але якихось вже напрацьованих алгоритмів, які б нам дозволили сказати, що воно буде запроваджено, наразі немає. Ба більше, я не можу сказати, що це питання, яке, скажімо, абсолютно безболісно пройде у парламенті. Це дуже сенситивне питання, воно має дуже багато наслідків з точки зору соціальної справедливості та відповідності Конституції. Тому я не думаю, що в дуже короткостроковій перспективі це питання буде вирішено», – сказав Веніславський.

Водночас, за словами нардепа, запровадження економічного бронювання дозволило б стимулювати розвиток економіки та забезпечити надходження податків, за які, наприклад, закуповуватиметься зброя, виплачуватиметься зарплата та грошове забезпечення військових.

Нагадаємо, у травні нардеп Давид Арахамія розповідав, що Рада розглядає дві моделі економічного бронювання.

Найближчим часом електронний сервіс бронювання працівників від мобілізації запрацює у додатку «Дія».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: